Wat is een investering in hotelkamers?

 
hotelkamer kopen


U investeert in tastbaar vastgoeD

 
hotelkamer kopen


Winst wordt verdeeld tussen eigenaars van de hotelkamers

 
hotelkamer kopen

U haalt omzet uit de totaliteit van het hotel:
overnachtingen, ontbijt en verhuur van vergaderzalen.

 
hotelkamer kopen


Alle uitbAtingskosten zijn inbegrepen

 

Ontdek ons informatiefilmpje

 
 

8 voordelen van hotelvastgoed

 
hotelkamer kopen

1. Een onroerende belegginG.

Bij hotelkamers wordt u, net zoals bij de aankoop van een appartement, 100% notarieel eigenaar van uw vastgoed. Uw akte verlijdt notarieel, net zoals bij de aankoop van klassiek vastgoed.

hotel te koop

2. INKOMSTEN TRIMESTRIEEL UITBETAALD

Geniet inkomsten uit de verhuur van kamers, vergaderzalen, drank, eten, service... Dankzij het poolsysteem, delen alle kamers in het rendement. Het maakt dus geen verschil of uw kamer veel of weinig werd verhuurd. U deelt dus mee in de totaliteit van de inkomsten van het hotel. 

slimme investering

3. InflatiebestendiG

Door inflatie worden hotelovernachtingen op termijn steeds duurder. Tegen welke prijs kon u 20 jaar geleden een overnachting boeken op hotel? Inderdaad, een véél lagere prijs dan wat je vandaag de dag betaalt voor een overnachting.

hotel te koop

4. Rendement uit meerwaarde en verhuuropbrengsteN

De kamerprijzen zijn in de voorbije decennia door inflatie automatisch jaarlijks toegenomen. Deze trend kan zich op termijn steeds vertalen in een interessante meerwaarde. ­Ondertussen geniet u ook al jaren van een verhuuropbrengst uit de totaliteit van de ­inkomsten van het hotel.

hotel te koop

5. instappen als particulier

Waar investeren in hotelvastgoed in het verleden enkele toegankelijk was voor grote investeerders, spelen particuliere investeerders nu ook een grote rol. Sinds een aantal jaren worden hotelkamers nu ook aangeboden op de particuliere markt in België.

hotel te koop

6. Fiscale voordelen

In tegenstelling tot bij roerend kapitaal wordt de eigenaar van het hotelvastgoed niet belast op de meerwaarde bij doorverkoop na vijf jaar. Bovendien is er dan nog de ­mogelijkheid voor kandidaat eigenaars om via erfpacht aan fiscale optimalisatie te doen, deze kost kan via de personenbelasting zowel voor vennootschappen (100%) als particulieren (50%) jaarlijks aftrekbaar zijn.

investeren hotelkamers

7. SAMENWERKING MET DE NR. 1

Voor velen is het een uitgelezen kans om te kunnen instappen in een investering ondersteund door sterke partners met een gevestigde waarde zoals Accor en Hotel Invest. Door de kracht en ervaring van deze merken, kunt u vertrouwen op de meest optimale uitbating van uw investering. 

investeren hotelkamers

8. zeg de irritaties van klassiek vastgoed vaarwel

Hotelkamers kunnen u oplossingen bieden op tal van problemen die voorkomen bij klassieke ­verhuur. Dankzij een investering in hotelvastgoed zult U nooit meer moeten omgaan met dure tegenvallers als leegstand, schade en wanbetalers zoals ze voorkomen bij klassiek vastgoed.

Bent u geïnteresseerd of wenst u meer informatie over het aankopen van hotelkamers?